Kundtjänst

Kontakta oss

Info@tryckoprofil.se
0455-22552

Så handlar du


1. Välj den eller de produkter som du vill beställa.
Detta gör du genom att klicka dig runt bland våra produkter och kategorier. Alternativt använder du vårt sökinstrument längst upp på sidan. Välj efter specifik färg, pris eller valfritt sökord.

2. Läs om produkten/produkterna.
När du valt ut produkt/produkter klickar du in på artikelsidan för att läsa och se att de stämmer överens med det du söker. Vill du ha mer information kan du använda "Förfrågan" inne på produkten. Behöver ni hjälp att hitta rätt produkt för just ert specifika tillfälle är ni alltid fråga oss.

3. Skicka iväg beställningen, välj mellan två alternativ att lägga din beställning på.

Alternativ 1 - Köpformulär på webb.
Använd dig av hemsidan och lägg dina produkter i kundvagnen och beställ direkt från webben, snabbt och smidigt.

Alternativ 2 - E-post.
Skicka ett e-postmeddelande med din beställning till order@tryckoprofil.se.

Följande information som vi behöver:
Kontaktperson med telefonnummer
Organisationsnummer
Leverans- och faktureringsadress
Produktens namn
Antal
Färg på produkten
Färg på tryck
Tryckfil, gärna i EPS, AI eller vektoriserad PDF-fil.
Eventuell deadline.


4. Orderbekräftelse och korrektur.
Vi svarar på din beställning samma dag eller senast vardagen efter. Du kommer få din orderbekräftelse per e-post och ett digitalt korrektur som måste godkännas innan orden är bindande.

5. Leverans av dina produkter.
Normal leveranstid med tryck är 2-4 veckor. Utan tryck 3-5 arbetsdagar.

6. Betala dina produkter.
Betalning sker mot faktura på 30 dagar som skickas per e-post till dig efter att ordern är levererad.

7. Frågor.
Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på tfn: 0455-22552 eller info@tryckoprofil.se

Vanliga frågor


1. Hur beställer jag produkter i webbshoppen?
Läs under rubrik "Så handlar du"
Du får alltid godkänna ett digitalt korrektur innan vi startar produktion.

2. Får man skiss innan man beställer?
Du som kund får alltid ett gratis korrektur med ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar innan du lägger din beställning.

3. I vilket format ska mitt tryck vara?
Tryckfil skall vara i vektorgrafi. Standard formaten är EPS eller PDF. Det är inte heller säkert att du kan öppna filen om den är vektoriserad, skicka in filen så hjälper vi dig.

4. Får man provtryck innan leverans?
Du får alltid ett digitalt korrektur på hur och vart ditt tryck kommer bli placerat innan produktion. Prover tryck kan beställas på begäran och debitering till självkostnadspris.

5. Kan jag beställa produkter utan tryck?
Ja det går bra. Då är det i regel leverans inom 3 - 5 vardagar.

6. Hur snabbt kan ni leverera era produkter?
Normal leveranstid med tryck är 2-4 veckor. Utan tryck runt 3-5 arbetsdagar.

MärkningsmetoderDet finns en mängd olika trycktekniker som används av tryckeriet beroende på vilket material, form samt i vilket sammanhang produkten det skall användas. Här ger vi dig en kort inblick i dem vanligaste tryckteknikerna.

Brodyr
En teknik som består av nål och tråd. Ger ett något exklusivare märkning som även håller längre än ett tryck. Innan man startar produktionen med brodyr behöves ett brodyr kort. Färgen på tråden väljs ut genom en PMS färg (Pantone).

Brodyr lämpar sig bra på profilkläder så som mössor, kepsar, skjortor, piké, jackor men även profilväskor och stickade profilplagg. Funkar även utmärkt att brodera på sweatshirt och tjockare t-shirts.

Lasergravyr
Lasergravyr är en permanent märkning som är miljövänligt och kan leverera ett mycket detaljrikt tryck. Motivet kan vara i vektografi men även högupplösta bilder. Tekniken används på en mängd olika material så som glas, trä, läder, eloxerad aluminium, rostfritt stål, papper, diverse plaster m.m. Ett brett användningsområde inom profilprodukter med allt från profilpennor, nyckelringar till termosar med tryck.

YAG-lasermärkning och CO2-lasermärkning är två olika typer av lasergravyr. YAG-gravyr används för gravering på de flesta metaller såsom stål, koppar och aluminium.

CO2-gravyr använder sig istället av gas och lämpar sig perfekt till bland annat reklamprodukter i metall. Listan är lång men några exempel är nyckelringar, reklampennor och likande reklamartiklar.

Digitaltryck
Tryckmetod där originalet överförs direkt från dator till pappret. Den största fördelen med digitaltryck är att inga tryckplåtar behöver användas och ändringar kan göras sent i produktionen. Dessutom är upplagan torr och klar för direkt distribution eller för efterbearbetning i samma stund som den kommer ur maskinen. Nackdelarna är att det tar betydligt längre tid att trycka och kostnaden per ark är oftast högre, men startkostnaden är i stället avsevärt lägre än vid traditionellt tryck. Digitaltryck passar bäst för mindre upplagor.

Screentryck
En direkt tryckmetod där en färg trycks åt gången. Används för märkning på bl.a glas, plast, metall och tyg. Med hjälp utav schabloner och en speciell ram så pressars färgen igenom. Tryckmetoden har lång hållbarhet och är mycket kostnadseffektivt i större kvantiteter.

Tampotryck
Tampotryck är en effektiv märkningsmetod som ger en detaljrik färdig produkt. Genom att en mjuk dyna även kallad sillikontampong hämtar färg från en behållare och applicerar mot en kliché. Metoden gör det möjligt att trycka på välvda och krökta ytor. Så som reklamgolfbollar, reklampennor och reklammuggar.

Transfertryck
Används oftast vid mindre produktioner då det ej krävs någon schablon för dessa tryck. Vanligtvis används denna metoden på profilkläder som arbetskläder, profilkläder och väskor. Men även profilkepsar, reklam t-shirts och jackor. Transfertryck går till så att man skär ut motivet i vinylfilm sedan applicerar denna på textilen under hög värme och stort tryck.

Tryck och grafisk ordlistaRepeat
När du lägger en ytterligare order av samma produkt som du tidigare beställt av oss med samma tryck då tillämpas oftast endast en uppstart.

Startkostnad/Uppstart
Är en engångskostnad som står för inställning av tryckerimaskinen innan produktion. Detta är en fast kostnad vid varje tryckorder oavsett färg och antal.

Pms/Pantone
Pantone Matching System är en internationell färgreferens som användas för att benämna en specifik nyans av en färg.

Brodyr
Används på profilprodukter i textil såsom profilkläder, profilkepsar och profilväskor.

Logotyp
Har samma betydelse som logga eller logo och är en symbol för ert företag, varumärke eller organisation. Kan bestå av text, bild eller en grafisk kombination och används som tryck på profilprodukter för att marknadsföra er och ert företag.

Encapsualted Postscript (EPS)
Filformat för vekto- och bitmappsgrafi som används av bl.a tryckeri vid tryck. För att jobba i en EPS-fil krävs program som Adobe Illustrator/Photoshop och den har en egenskap som tillåter den att förändras i storlek utan att påverka proposition, kvalitet eller färg.

Lämpar sig att skicka in som tryckfil.

Vektorisering
Betyder att man gör om en pixelbaserad bild eller logotyp till vektografi. Den blir då uppbyggd av linjer och kurvor istället för pixlar vilket gör att man kan återskapa i valfri storlek utan att påverka kvalitet, proportion eller färg. Vektorisering görs manuellt i ett datorprogram som tillexempel Adobe Illustrator.

Vektografi
Uppbyggnad av en bild. Till skillnad från bitmap är dessa bilder uppbyggd av linjer och kurvor som definieras med hjälp av en matematiska objekt som kallas vektor. Vektorbilden beskriv utifrån sina geometriska egenskaper och gör att den är skalbar utan att kvaliteten påverkas. Fördel med vektografi är att lagringsstorleken är mindre men är däremot ej kompatibelt för fotografi då den innehåller för mycket färginformation.

Illustrator
Program av Adobe för att skapa och arbeta med vektografi.

Layout
En term för hantering och placering av bilder och/eller text.

Schablon
En engångskostnad som står för en inställning i tryckmaskinen. En kliché samt schablon används ofta som ett annat ord för startkostnad. Det är en unik tryckmall framtagen för ert tryck. En schablon tas fram för varje färg.

Klisché
Är en helgjuten tryckplatta upphöjd med bestämd text och/eller bild. Denna är unikt framtaget för er unikt.

Profiltryck
Även benämnt som reklamtryck, är en typ av marknadsföring. Används på olika typer av giveaways, gåvor, profilprodukter, profilkläder och annan marknadsföring av ert företag.

Korrektur
Digitalt korrektur skickas för att illustrera färdig produkt före produktion. Används av kund för att revidera eventuella fel. Är du inte nöjd över något så ändrar vi det här.

Bitmap
En fil i punktgrafik, används ej vid tryck. Bitmap är uppbyggd i ett rektangulärt rutnät av pixlar. Bitmappbilder är upplösningsberoende vilket betyder att de bara kan innehålla ett visst antal pixlar. Om du sedan förstorar dessa bilder förlorar du kvalitet och man ser istället pixlarna.

Indesign
Vanligt program som används för att ta fram tryckoriginal och layouter. PDF (Portable Document Format) ett format vi ser att ni spara era original i. Formatet tar liten plats och stödjer vektoriserad grafik vilket har gjort det till en branschstandard.

Original
I tryckeriets värld är detta underlag till ett tryck. Det kan bland annat vara filen som innehåller motivet eller logotypen ni vill trycka. Originalet består av en vektoriserade EPS-/PDF/AI-fil

Tryckfil
Den fil vi utgår ifrån för att trycka din produkt.

Tryckunderlag
Ett annat ord för motiv, text eller logotyp ni önskar att trycka, gravera eller brodera. Originalet består av vektografi som är en matematisk ekvation som återger en bild. Till skillnad från bitmap som består av små bildrutor även kallt pixlar.
© 2021 Tryck & Profil Sverige AB, Gamla Slottsvägen 1L, 371 62 Lyckeby